Mijn Korte Ritten

Een groot deel van onze verplaatsingen is korter dan 5 kilometer, ook in Lier. Heel wat van die verplaatsingen doen we standaard met de wagen, zonder er echt over na te denken. Ze zijn in grote mate verantwoordelijk voor de files in en rond onze stad. De campagne ‘Mijn Korte Ritten’ wil mensen stimuleren om korte afstanden vaker te voet of met de fiets te doen. Ze loopt dit jaar van 1 tot 30 juni.

Lier Woonplezier, Fietsersbond Lier en Transitie Lier doen dit jaar mee met de campagne als onafhankelijke groep. Ook als je korte verplaatsingen nu al vaak met de fiets of te voet doet, loont het de moeite om je aan te sluiten bij één van deze drie groepen. Nodig ook vrienden of kennissen uit om mee te doen aan Mijn Korte Ritten.

Hoe meer mensen wandelen en fietsen, hoe meer anderen dat voorbeeld zullen volgen. En dat is de beste garantie dat er in de toekomst in onze stad meer aandacht gaat naar voetgangers en fietsers.

Deelnemers maken bovendien kans op leuke prijzen, waaronder een fiets- en wandelweekend. Dus waar wacht je op?

Schrijf je nu in voor Mijn Korte Ritten!

Met onze deelname willen we 3 zaken in de kijker zetten

  1. We willen tonen dat je ook zelf een belangrijk steentje kunt bijdragen tot een autoluwe stad en dat dit niet alleen de verantwoordelijkheid van het stadsbestuur is.
  2. We willen mensen het plezier laten ervaren om korte verplaatsingen te voet of met de fiets te maken. Als ze dit vaker gaan doen, levert dat winst op voor de eigen gezondheid, het milieu en de rust en veiligheid in de stad.
  3. De stad Lier neemt sinds 2013 niet meer deel aan sensibiliserende acties zoals de ‘Autoloze Zondag’ of ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. De 3 organisaties willen met hun deelname de stad dan ook aanmoedigen om vanuit het beleid opnieuw deel te nemen aan dergelijke acties.
Mijn Korte Ritten wordt georganiseerd door Mobiel 21
Mijn Korte Ritten wordt georganiseerd door Mobiel 21

Meedoen met Mijn Korte Ritten houdt in dat je elke dag bijhoudt welke afstanden je te voet of met de fiets aflegt, die je ook met de auto had kunnen doen. Een pleziertochtje met de fiets of een recreatieve wandeling tellen dus niet, maar wel je dagelijkse rit naar de supermarkt die je nu al met de fiets doet.

Om kans te maken op één van de prijzen kan je je ook gewoon onder je eigen naam registreren op de website van Mijn Korte Ritten. Of je kan samen met je vereniging of vrienden je eigen groep oprichten.

We hopen dat veel Lierenaars meedoen en zo hun eigen steentje bijdragen tot een autoluwere en schonere leefomgeving.