Wie zijn wij?

Lier Woonplezier is sinds 2011 actief om een autoluwe binnenstad op een positieve manier te promoten. We organiseren daarvoor acties, en we verspreiden regelmatig een affiche onder de bewoners.

affiche-2014Vierde Affiche affiche v2 rectoverso_Page_1Derde affiche
Afiche Lier WoonplezierEerste Affiche affiche redesign-01Tweede Affiche
Met de info-avond autodelen wilden we belangstellenden informeren rond de mogelijkheid van particulier autodelen. Met ‘Verlicht De Vest’ wilden we de aandacht vestigen op de stadsvesten als veilige fiets- en wandelroute. Door extra verlichting zouden meer mensen ook ’s avonds in de winter de vesten kunnen gebruiken om veilig naar hun bestemming te geraken.
flyer autodelen kleur-03 verlichtdevest_Page_1
We organiseerden al twee keer een picknick op de autoloze zondag (in 2012 en in 2013), een initiatief dat in Veel Vlaamse steden actief door het stadsbestuur ondersteund wordt. In Lier helaas niet meer.
picknick_affiche_blauw picknick_affiche_2013_blue-01

4 gedachtes over “Wie zijn wij?”

 1. Hallo,

  Ik ben het volledig eens met jullie, ik rijd nooit met de auto in het centrum, gewoon absurd , en erger me blauw aan al de auto’s die staan te wachten aan scholen. Liefst allemaal zo dicht mogelijk tegen de schoolpoort.
  Wat wel een probleem is in Lier zijn fatsoenlijke fietspaden .
  De Berlarij is gewoonweg gevaarlijk met de fiets, vol putten, scheef wegdek, je moet echt slalommen.
  Pastorijstraat idem, in de bocht aan de grote kerk zijn 3 diepe putten, als je daar niet uitkijkt en er in sukkelt ga je overkop.
  Zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Hopelijk kunnen jullie hier iets aan veranderen.
  Mvg Chris Spaens

 2. Ook ik vind het erg frusterend om in Lier met de fiets rond te rijden. Ook aan de andere kant vh centrum is het erg gesteld: Boomlaarstraat, Mechelsestraat, verschrikkelijk… Ik heb mij nog nooit ergens zo verplicht gevoeld om op het voetpad te rijden als in Lier. Je riskeert anders gewoon telkens er een kapotte band aan over te houden!

 3. Ik woon nog maar pas in Lier en vastbesloten de auto zo weinig mogelijk te gebruiken maar eerlijk gezegd: fietsen in Lier op al die kinderkopkes is geen feest ! De vest is super en de dijken ook maar in ’t stad met ik nog op zoek naar fijne fietsroutes. Er is nog wel wat werk in Lier voor de fietsers ! Goed dat jullie er zijn.
  M.v.g.
  Jeannine Anthonissen

 4. Wij wonen sindskort in de Kapucijnenvest, na één maand hadden we al veel spijt. Wat een lawaai van het autoverkeer, dag en nacht, ondanks de goed geïsoleerde woning. Het lijkt wel of we aan een snelweg wonen. Ook de snelheid waarmee veel auto’s rijden is gewoon absurd, onbegrijpelijk dat hier niet gehandhaafd wordt of snelheidsbeperkende maatregelen worden genomen.
  Gelukkig kunnen we na een jaar ons huurcontract hier opzeggen, wat we ook zeker zullen doen. Ik begrijp nu ook waarom er hier zoveel woningen te koop staan. Je zult maar kinderen hebben en in deze straat wonen.

Reacties zijn gesloten.