Succesvolle picknick

Het was een bijzondere dag, afgelopen zondag. In Brussel kon je pal in het centrum oversteken zonder uitkijken, terwijl je in Lier toch beter moest oppassen. Het was één van de meest succesvolle autoloze zondagen sinds dit initiatief door het netwerk voor duurzame mobiliteit werd opgestart, maar helaas werd in Lier de klok teruggedraaid en ging de autoloze zondag hier voor het eerst in jaren niet door.

Om toch aandacht te vragen voor duurzame mobiliteit en woonkwaliteit, organiseerde Lier Woonplezier voor de tweede keer een picknick op de Grote Markt. Met meer dan 200 deelnemers een groter succes dan vorig jaar, hoewel de picknick deze keer niet samenviel met Boulevard Gommaar, en er geen autoloze zondag was. We raken met onze affichecampagnes en andere acties dus duidelijk een gevoelige snaar, en het draagvlak groeit.

Om aan te tonen hoeveel ruimte een auto inneemt, hadden we twee ‘parkeerplaatsen’ van 8m² gecreëerd. Op de plek van één auto krijg je al makkelijk een stuk of zes fietsen, of een schommel, of een hinkelparcours, of…

Van heel wat sympathisanten kregen we waardering voor onze positieve manier van actievoeren. Geen zwarte vlaggen of rode kruisen, maar een constructieve oproep tot verandering. Met via onze website, Facebookpagina en Twitteraccount ook oplossingen en praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland. Want met een sterke toekomstvisie kan er veel.

Jammer genoeg mochten we geen enkele vertegenwoordiging van het stadsbestuur verwelkomen op de picknick, hoewel alle Lierse politici waren uitgenodigd. Weer een gemiste kans voor spontane dialoog met geëngageerde burgers, vinden we. Maar niet getreurd, want dit is allerminst onze laatste actie. Aan iedereen die er deze keer was, en er mee een supergezellige middag van heeft gemaakt: bedankt, en zeker tot een volgende keer!

Wil je op de hoogte blijven over Lier Woonplezier? Schrijf je dan in op onze mailinglist, word fan op Facebook of volg ons op Twitter.