Resultaten enquête

Afgelopen maand voerde Lier Woonplezier een enquête uit over de vraag naar overdekte fietsenstallingen. 94 mensen namen deel, en we hebben de belangrijkste cijfers in een paar grafieken gestopt:

Het valt meteen op dat bijna de helft van de deelnemers tevreden is met de huidige situatie. Dat zijn met name mensen met een (eigen) garage of berging. Mensen zonder garage zijn ontevreden over de huidige situatie, meestal staan fietsen daar in de gang of elders in de woning. Enkele deelnemers gaven ook aan dat ze een (extra) garage huren om fietsen te stallen en dat geen bevredigende oplossing vinden.

Voor een gedeelde overdekte fietsenstalling willen de meeste deelnemers aan de enquête wel betalen, en een afstand van 50m afleggen. Het valt op dat individuele fietskluizen niet echt de voorkeur krijgen, een ‘gewone’ afgesloten fietsenstalling is ook OK.

Hoewel dit uiteraard geen wetenschappelijk onderzoek is en enkel de mening weergeeft van de deelnemers aan de enquête, lijkt het ons toch dat bewoners van rijwoningen in het centrum met een reëel probleem zitten qua fietsenstalling. Dat leiden we ook af uit het behoorlijke aantal deelnames.

Misschien toch de moeite om enkele parkeerplaatsen op te geven in ruil voor afsluitbare fietsenstallingen voor de buurt?